Çiğköfte Harcı


İçindekiler
Çiğ Köftelik bulgur, Biber Salçası, Pul Kırmızı Biber, Karabiber, Kimyon, Yenibahar, Tuz, Granül Soğan, Granül Sarımsak

Gerekli diğer malzemeler
300 gr İnce kıyılmış Çiğ köftelik Yağsız et, 100 gr Taze soğan, 1 Demet maydanoz, 1 fincan Sıvı yağ, 1 adet Marul ya da Kıvırcık

Doğallık, sağlık; kurutulmuş gıda
Sebzeler ve baharatlar yetiştiği mevsimde toplanır, kurutulur ve işlenir. Tamamen kuruduğu için koruyucu katkı madesi katılmaz. Bu yöntemle yüzyıllardır evlerinizde uygulanır.
Paketin arka yüzü için tıklayınız
Hazırlanışı
Karışımı bir kaba boşaltıp 1,5 su bardağı sıcak su ile tamamen homojen oluncaya kadar karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Bir kaseye su ve bir fincan sıvı yağla karışım hazırlayın. Eti ve salçayı birlikte karıştırarak 5 dakika yoğurun, dinlenmiş karışımı da ilave edin. Su-Sıvı yağ karışımından serpiştirerek 10 dakika yoğurun. Kıyılmış soğan ve maydanozu da katarak servis yapın.